2024-05-26 – Mors dag 2024

Mors dag den 26 maj 2024

Funderar du på hur ni ska fira Mors Dag 2024? Här kan du läsa om tips på hur dagen kan firas.

Om du inte kan träffa din mor så glöm inte att skicka blommor. Det är en fin gest som brukar uppskattas väldigt mycket.

Dagens samhälle blir allt mer stressat och ibland är det svårt att verkligen komma ihåg vad som betyder mest i livet, våra nära och kära. Passa på att umgås med din mamma på mors dag 2024 och gör dagen till en dag som ni alla kan minnas tillbaks på med glädje. Så ta ledigt från jobbet och planera upp dagen i god tid.

Kan du emot förmodan inte kan träffa din mamma på hennes dag så glöm inte att skicka ett blomsterbud. Att skicka blommor är något symboliskt och de flera mammor blir minst lika glad för en liten blomma som en väldigt dyr blommgrupp. Tänk på det om du inte har mycket pengar över.

Mors Dag har alltid firats med mamman i centrum, men det kan också vara en dag som engagerar hela familjen. Redan de tidigaste skildringarna av morsdagsfirande vittnar om hur barnen smög ut tidigt på morgonen för att plocka blommor till mamma, medan pappa förberedde en härlig frukostbricka. Mamman slapp sätta sin fot i köket under hela dagen, detta var med andra ord tänk att vara hennes helt lediga dag.

Gör mors dag 2024 till en bra dag som ni kan minnas tillbaks på med glädje och skratt.

Fortfarande idag, är det en fin tradition att ge mamma ledigt ifrån de vanliga hushållssysslorna på Mors Dag. Varför inte ta det ännu ett steg längre såhär inför Mors Dag 2015, nästan hundra år senare?! Låt henne få en riktig toppendag med hela familjen genom att ta med henne ut på ett äventyr, middag på hennes favoritrestaurang eller en utflykt till hennes favoritplats! Inget är gott nog när allas vår älskade mamma ska firas. Här kommer lite idéer på saker att hitta på med mamma och resten av familjen på Mors Dag 2024. Låt det bli din mammas bästa upplevelse hittills.

Tips på vad du kan beställa om du inte träffar din mamma på mors dag.

Beställ blommor eller choklad redan nu så du inte glömmer bort mors dag. Det kommer garanteras uppskattas mycket! Med leverans den 28/5.

flowers mors dag

Blommor!

Beställ redan nu och välj leveransdatum 28 maj.

röd blomma mors dag 5

mors dag present choklad

Lyxchoklad!

Beställ redan nu och välj leveransdatum 28 maj.

röd blomma mors dag 5

Morsdagspresent chokladask

Chokladask!

Med mors namn kommer ge henne en bra mors dag 2023.

röd blomma mors dag 4

Heldagsutflykt

mors dag vandringOm ni är en småbarnsfamilj kan ni antingen göra en heldagsutflykt, där hela familjen kan vara med och fira mamma. Kanske en utflykt till ett naturreservat med vandringsleder, packa friluftskläderna och kaffetermosen och ge er ut i naturen. Ta på vandringskängorna och gå ut och möt våren i skogen, njut av vårsolen och grilla korv över öppen eld. Den här tiden på året händer det mycket i naturen och det kan bli en skön start på en aktiv sommar för hela familjen. När ni kommer hem kommer både barn och föräldrar vara så där härligt trötta efter en lång dag i friska luften. När barnen har somnat i sina sängar har ni lite egen tid att fira mors dag 2024 helt efter mammans önskemål.

  • Engagera hela familjen på mors dag 2024 men låt såklart mor vara i centrum.
  • Mors dag infaller på våren, utnyttja det om det är fint väder.
  • En vandring tillsammans med en picknick uppskattas av många mammor.
  • Låt mor få en lugn dag den 26 maj 2024.
Gör mors dag till en heldag där hela familjen är tillsammans.

En heldag på stan är också ett roligt sätt att fira mamma, ni roar er genom att gå på både mammas och barnens favoritmuseum, stanna till en stund i lekparken på vägen hem. Luncha på korvkiosken eller på mammans favorithak, hon får såklart välja. När alla är mätta och glada går ni på bio med hela familjen, mamma får välja film. Alla får ny-poppade popcorn att äta i salongen och efteråt kan ni gå till ett mysigt fik och dricka te och prata om den roliga filmen ni just sett. Det finns mycket att uppleva även för familjen som helst stannar i staden! Låt Mors Dag 2024 vara en riktig rolig city-dag.

Låt mor slappna av

Trots att din partner är världens bästa mamma och älskar era barn över allt annat kanske du vill ge henne en stunds ledigt från den ibland intensiva mammarollen. Det tror vi att hon kommer att uppskatta. När barnen fått uppvakta henne på Mors Dag 2024 med morsdagskort och frukost på sängen lämnar du dem hos barnvakten, kanske hos mor- eller farföräldrarna, och du tar med din partner ut på hennes drömdejt.

Visa hur mycket hon är värd genom att planera mors dag 2024 noga och i god tid.

Ge henne först en tid hos frisören eller kanske en manikyr. Du kan också boka en tid för sminklektion hos någon make-up-kedja. De flesta större kosmetikaffärer erbjuder denna tjänst. Oftast får man även sminkprodukter med sig hem för samma värde som kursen kostat. När hon känner sig snyggare än någonsin tar du med henne till hennes favoritrestaurang, eller kanske det där stället hon pratat om men aldrig unnat sig att gå till. Efter middagen får hon bestämma vart ni går. Kanske vill hon vidare ut på krogen eller så bestämmer ni er för att gå hem så att hon kan ha dig för sig själv en stund.

mors dag spaEtt annat alternativ när ni lämnar ifrån er barnen är att ni åker till ett spa där du bokat Mors Dag 2024 för en heldag med behandlingar och avslappning. Unna er massage och ansiktsbehandlingar, slappna av i både ångbastu och vanlig bastu och simma några längder i poolen. Vissa spaanläggningar har även pilates eller zumbaklasser, elljusspår för löpturer och ibland kan man även boka hela upplevelsedagar med späckat schema. När ni kommer därifrån efter en heldag är både du och din partner rena, fräscha och redo att återgå till familjelivet. Men kanske väntar ni med att hämta barnen tills morgonen efter och unnar er en natt ensamma följt av en ostörd morgon i sängen.

Är det din egen mor du vill fira? Då är en rolig upplevelse en bra idé som morsdagspresent för Mors Dag 2024. Det är ett perfekt tillfälle att verkligen fira din mamma och tacka för allt hon gjort för dig. En personlig present är alltid mest uppskattad. Din mamma blir särskilt glad om du gör något som visar att du känner henne väl. Vilken är hennes favoritrestaurang i stan? Ta med henne dit och ät en god bit mat över ett samtal om livet. Din mamma uppskattar helt säkert att få höra dina funderingar om livet och att få ge goda råd, då märker hon hur viktig hon fortfarande är för dig även om du nu står på egna ben i livet.

Är din mamma något av en äventyrare? Varför inte ge henne en ballongfärd över stan till Mors Dag 2024?! I slutet av maj är vädret ofta exemplariskt för luftballonger och ni kan se den vårgrönskande staden från ovan tillsammans.

Vill du ge din mamma en upplevelse i mors dag present 2024 kommer här 3 favoriter.
Det är enkelt och smidigt att beställa en upplevelse. Få beviset hemskickat eller skriv ut själv.

vinprovning till mors dag 2014

Vinprovning!

röd blomma mors dag 4

luftballong

Luftballong!

röd blomma mors dag 4

Du vet bäst

Oftast är det du som känner din mamma bäst av alla och därför vet du säkert vad hon skulle bli glad för på Mors Dag 2024. Ett bra tips är annars att tänka på vad hon själv gör när hon vill ha roligt? Ge henne det hon alltid drömt om men aldrig riktigt unnat sig. Hoppas tipsen har varit till hjälp och vi är säkra på att du kommer att komma på det perfekta sättet att fira Mors Dag 2024!

Åter til förstasidan > morsdag.se

Comments are closed.