Blommor till mors dag

Blommor

Mors dag blommor

Blommor är den överlägset populäraste mors dag presenten. Floristerna är överens om att det är till mors dag som det gäller att ha rejält med blommor på lagret.

Din mamma kommer garanterat att bli mycket glad om du köper en fin bukett med blommor till henne på mors dag. Om sommaren är här tidigt så kan du eventuellt hitta några fina blommor du kan plocka själv. De flesta år kan det dock vara svårt att plocka blommor själv så det blir förmodligen ett besök hos närmaste florist, som mer än gärna hjälper dig att sätt ihop en fin bukett morsdagsblommor.

Om du inte har möjlighet att träffa din mamma på hennes dag kan du skicka blomsterbud snabbt och enkelt hos Interflora. De kan leverera blommor till 6000-7000 orter, det vill säga i princip alla orter i hela Sverige. Vill du inte skicka blommor kan du välja att ge bort någon av deras lyxiga chokladaskar med praliner i absoluta världsklass.

blommor mors dag 2020

Beställ redan idag

Sätt leveransdatumet till mors dag den 30 maj.

Fördelar med blommor

Det är bevisat, blommor ger dig så mycket mer än bara vara en fin bukett att kolla på. Dagens snabba och högteknologiska livsstil tar på både kropp och psyke. Experter rekommenderar motion och andra förändringar i din personliga livsstil om det har gått för långt så du mår dåligt.

Enligt beteendevetenskaplig forskning som bedrivs vid Ruters, ett universitet i New Jersey, har en studie gett oss svart på vitt. Blommor ger dig en bättre emotionell hälsa! Likt att vara ute i naturen överlag.

Förekomsten av blommor utlöser glada känslor, ökar känslor av tillfredsställande och påverkar socialt beteende på ett positivt sätt långt utöver vad man tidigare trott. Blommor är alltså en utmärkt mors dag present!

Studieresultatet

Ett team av forskare undersökte sambandet mellan blommor och livstillfredsställelse. Studie varade i 10 månader där deltagarnas beteende och känslomässiga reaktioner på att ta emot blommor undersöktes.

Resultatet visar på att;

  • Blommor hade en omedelbar effekt på lyckan. Samtliga studiedeltagare uttryckte sann glädje vid mottagande av blommor. Denna reaktion förekom alltså i alla åldersgrupper.
  • Blommor har en långsiktigt positiv effekt på humör. Specifikt sa studiedeltagarna att de kände sig mindre deprimerade, ängsliga eller upprörda efter att ha mottagit blommor.
  • Deltagarna visade en hög känsla av njutning och tillfredsställelse med livet.
  • Förekomsten av blommor lede till ökat kontakt med familj och vänner.
Sunt förnuft säger oss att blommor gör oss lyckliga säger Dr Haviland-Jones. Nu visar vetenskapen att blommor inte bara gör oss lyckligare än vi tidigare trott. De har även starkt positiva effekter på vår emotionella välbefinnande.

 

Glöm inte blommor

Det är kanske inte så konstigt att studien visade de positiva resultat som den gjorde. Tänk efter själv sist du fick blommor, blev du glad? Jag blev i alla fall väldigt glad sist jag fick blommor av min partner. Vill du läsa mer om hur dagen kan firas ska du gå till mors dag 2022 där du får tips på aktiviteter som ni kan göra tillsammans.

Så vad du än gör, glöm inte blommorna till mamma på mors dag!

Gillade du information om blommor? Dela gärna den här sajten med dina vänner på bland annat facebook och google+ så skulle jag bli väldigt glad. Tack så mycket!

 

Comments are closed.